Ενέκρινε η Ολομέλεια της Βουλής την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τον πρώην υφυπουργό Χρήστο Τριαντόπουλο, ενώ μαίνεται η πολιτική αντιπαράθεση για την σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.
Ειδικότερα, στη διαδικασία συμμετείχαν 297 βουλευτές. Υπήρξαν 2 άκυρα ψηφοδέλτια και 2 λευκά.
Ψήφισαν:
ΥΠΕΡ 277
ΚΑΤΑ 12
ΠΑΡΩΝ 4
Τα επόμενα βήματα – Τι ορίζει ο κανονισμός της Βουλής
Μετά από την μυστική ψηφοφορία για τη συγκρότηση της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διεξαγωγή Προκαταρκτικής Εξέτασης, η απόφαση της οποίας ελήφθη με την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των Βουλευτών, αναμένεται να δοθεί στην Επιτροπή χρόνος περάτωσης των εργασιών της, δύο μηνών και εάν η Επιτροπή ζητήσει χρονική παράταση για την περαίωση του έργου της, θα της δοθεί.
Τα μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής θα είναι συνολικά 27, εκ των οποίων 14 μέλη από τη ΝΔ και 13 μέλη κατ’ αναλογία της κοινοβουλευτικής δύναμης των κομμάτων της Αντιπολίτευσης, ένα δε εξ αυτών θα προέρχεται από τους ανεξάρτητους βουλευτές.


Συζήτηση σχετικά με post