Χαρίτσης: «Πολιτική επιλογή η μετακύλιση των αυξήσεων στον τελικό καταναλωτή – Η κυβέρνηση να ελέγξει την αισχροκέρδεια»

Σχόλιο

Για «κύμα ακρίβειας σε βασικά είδη, που εν μέσω κρίσης αγγίζει το σύνολο της κοινωνίας και ιδίως τα μεσαία στρώματα και τους ευάλωτους συμπολίτες μας» έκανε λόγο ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ και βουλευτής Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης, στον ρ/στ «Στο Κόκκινο 105.5». «Σε μια περίοδο οικονομικής καθίζησης με αποπληθωριστικές τάσεις στην οικονομία, τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ανατιμήσεις έως και 20% σε είδη πρώτης ανάγκης, σε αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα και στην ενέργεια» συνέχισε ο ίδιος, επισημαίνοντας: «Με επίκαιρη επερώτηση στην Βουλή, καλούμε τους αρμόδιους υπουργούς να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα και να ελέγξουν την αισχροκέρδεια, ειδικά σε αγορές όπως της ηλεκτρικής ενέργειας που λειτουργούν με ασυδοσία».

Ο Αλ. Χαρίτσης χαρακτήρισε «πολιτική επιλογή της κυβέρνησης» την «μετακύλιση των ανατιμήσεων των πρώτων υλών στον τελικό καταναλωτή» κάνοντας λόγο για «κίνδυνο φτωχοποίησης ευρύτατων στρωμάτων». «Οι ολιγοπωλιακές συνθήκες που με ευθύνη της κυβέρνησης, επικράτησαν στην αγορά εν μέσω πανδημίας, διαμορφώνουν και ένα πλαίσιο ανατιμήσεων», συνέχισε ο βουλευτής, αναφερόμενος και στην «χειραγώγηση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, όπου αντί η απελευθέρωση να οδηγήσει σε μείωση των τιμών, εντείνεται η ενεργειακή φτώχεια των νοικοκυριών ενώ 1 στις 4 επιχειρήσεις δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις αυξήσεις των τιμολογίων».

«Δημιουργείται ένα ασφυκτικό πλαίσιο για τα νοικοκυριά και τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, ειδικά σε ενεργοβόρους τομείς όπως η εστίαση, ο τουρισμός, η βιομηχανία και ο αγροτικός τομέας» επισήμανε ο Αλ. Χαρίτσης, αντιπαραβάλλοντας: «Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στήριξε την συγκρατημένη και ρεαλιστική τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΗ, ως έμπρακτη στήριξη προς την μικρομεσαία επιχείρηση».

«Και σε αυτό το σημείο βλέπουμε την εξαπάτηση των μικρομεσαίων που βλέπουν τις προσδοκίες τους για ελαφρύνσεις και ενίσχυση εν μέσω πανδημίας να διαψεύδονται πλήρως» τόνισε ο Αλ. Χαρίτσης. «Αντίθετα, βλέπουμε να υλοποιείται το σχέδιο της έκθεσης Πισσαρίδη για βίαιη αναδιάρθρωση της αγοράς εις βάρος των ασθενέστερων και των μεσαίων στρωμάτων, προς όφελος των λίγων ισχυρών».

Στη συνέχεια

Σχετικά Άρθρα

Συζήτηση σχετικά με post