Εκλογές στη Βρετανία: Το exit poll δείχνει κατολίσθηση των Εργατικών καθώς οι Τόρις υφίστανται καταστροφικές απώλειες

Σχόλιο

Το Εργατικό Κόμμα βρίσκεται σε τροχιά για τη μεγαλύτερη πλειοψηφία των Commons στην ιστορία, με το επίσημο exit poll να δείχνει μια συντριπτική ήττα για τους Τόρις.

Το κόμμα του Sir Keir Starmer αναμένεται να κερδίσει 410 έδρες, αριθμός πολύ μεγαλύτερος από ό,τι υπό την ηγεσία του Jeremy Corbyn το 2019

Οι Συντηρητικοί του Rishi Sunak πρόκειται να μειωθούν στις 131 έδρες, από 365 πριν από πέντε χρόνια, όταν ο Μπόρις Τζόνσον εξασφάλισε μια κυρίαρχη πλειοψηφία 80 εδρών.

Οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες αναμένεται να κερδίσουν 61, με το Reform UK με 13, το Πράσινο Κόμμα με 2, το SNP με 10 και τον Plaid Cymru με 4. Θα δώσει στον Sir Keir μια πλειοψηφία 170 εδρών στο κοινοβούλιο, λίγο λιγότερο από τον Sir Tony Blair Ρεκόρ 1997 179.

Το αποτέλεσμα είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα οδηγήσει σε μια σειρά υψηλών συντηρητικών που θα χάσουν τις έδρες τους καθώς τα αποτελέσματα έρχονται τις πρώτες πρωινές ώρες.

Περισσότερες από επτά απώλειες στο υπουργικό συμβούλιο θα ήταν νέο ρεκόρ στη βρετανική εκλογική ιστορία. Πριν κλείσουν οι κάλπες στις 22:00 αναφέρθηκαν τεράστιες ουρές στα εκλογικά τμήματα και τώρα πιστεύεται ότι η προσέλευση θα μπορούσε να είναι μία από τις υψηλότερες στην πρόσφατη ιστορία των εκλογών.

Στη συνέχεια

Σχετικά Άρθρα

Συζήτηση σχετικά με post