Και τραπεζώματα έχω, και Καϊλή έχω και Σαββίδη έχω… Απ΄ όλα έχω!

Σχόλιο

Καλημέρα και καλή σας εβδομάδα. Τα μάτια μας είναι στραμμένα στην Ιταλία για να δούμε το φασιστικό παραλήρημα,  στην Ουκρανία για να παρακολουθήσουμε το δημοκρατικό δημοψήφισμα των Ρώσων με τη βοήθεια της αστυνομίας, όπως και στο Ιράν που η κυβέρνηση του, μας φέρνει στο πλευρό των πολιτών που βγάζουν τη μαντίλα και κατεβαίνουν στους δρόμους. Στα καθ΄ ημάς, ο Πρωθυπουργός επέστρεψε κερδισμένος από την Αμερική, η Εξεταστική Επιτροπή για τις υποκλοπές ολοκληρώνει σε χρόνο ντετέ – εννοείται χωρίς κανένα αποτέλεσμα – και οι πολίτες παρακαλούν να κρατήσει η καλοκαιρία, για να μείνουν τα κλιματιστικά και τα σώματα θέρμανσης κλειστά. Ανοίγω το laptop και ξεκινώ!

*Για τον δύσκολο χειμώνα που έρχεται, έχουν επικεντρωθεί στην ενέργεια, την ακρίβεια και τα super market. Με δεδομένη όμως την αύξηση των επιτοκίων από την ΕΚΤ, μήπως να δούμε τι θα γίνει με τα κόκκινα δάνεια και να φροντίσουμε να μην σκάσουν τα επιτόκια πάνω στον τουρισμό;

*Μην με παρεξηγήσετε, αλλά διακρίνω συνταγματολόγους και δικηγόρους να ανεβάζουν τόνους για το απόρρητο και τις υποκλοπές, για να δηλώσουν παρόντες έτσι ώστε να τους θυμηθεί ο κόσμος ή να τους γνωρίσει.

*Ρε τι γίνεται στην ταβέρνα του Δημάρχου Γαλατσίου, Γιώργου Μαρκόπουλου. Ο ένας εκδότης έρχεται ο άλλος υπουργός φεύγει, ο ίδιος εκδότης έρχεται ο άλλος Πρόεδρος φεύγει. Μιλάμε για πολύ καλούς …μεζέδες!

*Μία απλή ερώτηση έχω. Στην περίπτωση που είναι πρώτος στις πρώτες εκλογές ο Αλέξης και φύγει από την Προεδρεία ο Κυριάκος, θα σχηματίσει Κυβέρνηση ο Αλέξης με τον Νίκο ή την Όλγα; Έλα μου ντε!

*Πάντως άκουσα τον δημοσιογράφο Τάσο Παππά (δεν τον αναφέρω τυχαία), να λέει στην τηλεόραση, ότι στην περίπτωση που ο Α. Τσίπρας είναι δεύτερος αλλά του βγαίνουν τα νούμερα στην πρόσθεση, τότε θα το παλέψει για Κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας, άσχετα από το τι είπε στη Θεσσαλονίκη!

*Στάση ΠΑΣΟΚ: Λοβερδικοί άνω των 50 ετών λένε. «Δεν ψηφίζουμε ΠΑΣΟΚ γιατί ο Ανδρουλάκης θα μας πάει στον Τσίπρα». Παπανδρεϊκοί, άνω των 60 ετών λένε. «Δεν το ψηφίζουμε το ΠΑΣΟΚ γιατί δεν μας κάνουν να νοιώθουμε μέλη της οικογένειας».

*Η πλάκα όμως είναι ότι αντιμητσοτακικοί Νεοδημοκράτες, θα κατέβουν σε άλλη στάση και συγκεκριμένα στη στάση Ανδρουλάκης (για το πρώτο δρομολόγιο μιλάνε).

*Οι πληροφορίες μου φέρνουν τον Νίκο Χαρδαλιά να αναλαμβάνει επικεφαλής της καμπάνιας της Νέας Δημοκρατίας. Την ίδια θέση – μου είπαν – ότι την αρνήθηκε ο Κυριάκος Πιερρακάκης.

*Μεγάλη …διαθεσιμότητα δείχνει να έχει η Εύα Καϊλή, η οποία ενώ παραβρέθηκε στην εκδήλωση στο περίπτερο των Παραπολιτικών στη ΔΕΘ, δίπλα στον Βαγγέλη Μαρινάκη, την επομένη δεν δήλωσε παρούσα στην ομιλία του προέδρου Ανδρουλάκη!

*Δικηγόρος που θέλει να είναι υποψήφιος με την αριστερά, έχει λογική να πληρώνει αναρτήσεις στα social για να φθαρεί ο Πρόεδρος του αντίπαλου κόμματος; Για ψάξτε το λίγο…

*Άνθρωπος του τραπεζικού lobby που διαχρονικά «πατάει» στον Κ. Καραμανλή, αναρωτήθηκε σε στενό κύκλο, αν ο Κυρ. Μητσοτάκης «είναι Πρωθυπουργός ή CEO;».

*Αποχωρεί το ΠΑΣΟΚ τη μία ημέρα από την Εξεταστική Επιτροπή για τις υποκλοπές και την επομένη πάει στη συνεδρίαση. Ξανααποχωρεί και την μεθεπομένη ξαναπάει. Για να καταλάβω, ποια είναι η τακτική τους και η λογική τους;

*Συνδαιτυμόνα του Αντώνη Σαμαρά σε καφέ του Κολωνακίου παρουσίασαν τον Κώστα Καραγκούνη, τον οποίο συνάντησα, τον ρώτησα και μου είπε. «Όχι. Δεν ήμουν με τον Σαμαρά στο Κολωνάκι, αλλά αν μου το έλεγε θα πήγαινα»!

*Ακούω για κάτι περίεργες συμφωνίες πολύ υψηλού επιπέδου για τον επόμενο – επόμενο, όχι επόμενη – που αν τις μάθει ο νυν θα έχουμε οικογενειακά δράματα…

*Καλός, πολύ καλός ο ΠΑΣΟΚος Χάρης Δούκας στα ενεργειακά, αλλά στα υπόλοιπα – κυρίως στα πολιτικά – δεν τραβάει. Μου είπαν πάντως ότι παίζει γερά για τη δεύτερη – τρίτη θέση στο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ.

*Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε. «Όπως ο Κώστας Καραμανλής και ο Γιώργος Παπανδρέου, έτσι και ο Αλέξης Τσίπρας, δεν ξέρει να διαλέγει συμβούλους». Εμπρός στο δρόμο που χάραξαν ο Κώστας και ο Γιώργος!

*Χαζεύω τις διαφημίσεις στην εφημερίδα ACTION PRESS (στην οποία είναι σύμβουλος έκδοσης ο «Διευθυντής» της Περιφέρειας Αττικής, Χρήστος Μπάρλας) και δεν βρίσκω διαφήμιση της Περιφέρειας. Παραξενεύτηκα. Σκανάρω ένα από τα έξυπνα QR Code που έχει η εφημερίδα και τσουπ, σκάει η διαφήμιση της Περιφέρειας Αττικής. Λέω και γω!

*Δικός μου άνθρωπος στη Θεσσαλονίκη που του έχω εμπιστοσύνη, μου είπε ότι εμφανίστηκε στο Πόρτο Καρράς ο ιδιοκτήτης του, Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος προχωρά σε συσκέψεις και στη συνέχεια φεύγει προς Ρωσία μεριά, κυρίως για λόγους υγείας!

Πηγή: politicalbank.gr

Στη συνέχεια

Σχετικά Άρθρα

Συζήτηση σχετικά με post