Μάνος Κόνσολας: «Αποκατάσταση της ισονομίας στα Δωδεκάνησα με το νέο θεσμικό πλαίσιο για τον αιγιαλό και την παραλία»

Σχόλιο

«Πιστεύει κανείς ότι δεν πρέπει να υπάρχει ένα ενιαίο νομοθετικό πλαίσιο για τον αιγιαλό και το περιβάλλον σε όλη την Ελλάδα αλλά να υπάρχουν περιοχές διαφορετικών ταχυτήτων και κανόνων;», τόνισε ο Μάνος Κόνσολας από το βήμα της Βουλής, αναφερόμενος στο γεγονός να ισχύουν στα Δωδεκάνησα, όσα ισχύουν για τον αιγιαλό και την παραλία και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Επεσήμανε ότι το προηγούμενο καθεστώς στηριζόταν σε Κανονιστικό Διάταγμα του ιταλικού φασιστικού κράτους έναν αιώνα πριν, όταν τα Δωδεκάνησα ήταν υπό Ιταλική κατοχή, το οποίο είχε επεκτείνει αυθαίρετα και όχι από άποψη ουσιαστικής περιβαλλοντικής προστασίας, την οριοθέτηση του Αιγιαλού – Παραλίας.

Στο εξής, ό, τι θεωρείται αιγιαλός και παραλία στο σύνολο της Ελληνικής Επικρατείας θα θεωρείται και στα Δωδεκάνησα με τα ίδια αντικειμενικά, επιστημονικά και αμιγώς περιβαλλοντικά χαρακτηριστικά, με την ίδια ακριβώς προστασία και εγγυήσεις.

Παράλληλα, βέβαια, με τη διασφάλιση των αντίστοιχων ιδιοκτησιακών κεκτημένων του Ελληνικού Δημοσίου και των Ιδιωτών, που θα είναι καταγεγραμμένα και καταχωρημένα, πλέον, σε ένα σύγχρονο Εθνικό Κτηματολόγιο.

Ο Μάνος Κόνσολας επεσήμανε, επίσης, ότι: «μετά από την πλήρη και ενιαία εφαρμογή στο σύνολο της Ελληνικής Επικράτειας της εθνικής κοινής νομοθεσίας για τον αιγιαλό και την παραλία θα δοθεί λύση και στο πρόβλημα των διοικητικών μέτρων εναντίον πολιτών της Δωδεκανήσου, που είχαν ενεργοποιηθεί με βάση το προηγούμενο καθεστώς».

Στη συνέχεια

Σχετικά Άρθρα

Συζήτηση σχετικά με post