ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΘΗΒΑ

Σχόλιο

Του Σέρχιο Μπλάνκο

σε

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Επιμέλεια Δημοσίευσης: Γιάννης Γαβρίλης

Από το Θέατρο του Νέου Κόσμου

Η παράσταση-φαινόμενο, που αγαπήθηκε από το θεατρόφιλο κοινό τόσο για τη σκηνοθεσία του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου όσο και για τις καθηλωτικές ερμηνείες του Θάνου Λέκκα και του Δημήτρη Καπουράνη ταξιδέυει σε όλη την Ελλάδα με πρώτους σταθμούς τα μεγαλύτερα ανοιχτά θέατρα της Αττικής!
Δείτε το πρόγραμμα της περιοδείας και προμηθευτείτε εγκαίρως τα εισιτήριά σας!

30 ΙΟΥΝΙΟΥ

 ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΤΡΑΣ

1 & 2 ΙΟΥΛΙΟΥ

 ΘΕΑΤΡΟ ΒΡΑΧΩΝ «ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ»

3 ΙΟΥΛΙΟΥ

 ΒΕΑΚΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

5 & 6 ΙΟΥΛΙΟΥ

ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΠΑΠΑΓΟΥ

9 & 10 ΙΟΥΛΙΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ «ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΙΝΤΗΣ»

19 ΙΟΥΛΙΟΥ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΕΑΣ ΜΑΚΡΗΣ

28 ΙΟΥΛΙΟΥ

ΕΥΡΙΠΙΔΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

Λίγα λόγια για την παράσταση

Ένας συγγραφέας συναντά επί σειρά μηνών μέσα στη φυλακή έναν εικοσάχρονο πατροκτόνο, τον Μαρτίν. Σκοπός του είναι να γράψει ένα έργο βασισμένο στην ιστορία του νεαρού κρατούμενου, στον οποίο προτείνει να ερμηνεύσει τον εαυτό του στη θεατρική σκηνή. Όταν τελικά αυτό απαγορεύεται από το αρμόδιο υπουργείο, τον ρόλο αναλαμβάνει ο Φεδερίκο, ένας νεαρός ηθοποιός με τον οποίο δουλεύει ταυτόχρονα πλέον ο συγγραφέας.
Ο Γαλλο-ουρουγουανός Σέρχιο Μπλάνκο, από τις πιο δυνατές σύγχρονες φωνές του ισπανόφωνου θεάτρου, μας παραδίδει μια σύγχρονη σπουδή για την ανδρική ταυτότητα, την καταπίεση, τη βία και το έγκλημα, την τιμωρία και τις διακρίσεις, αλλά ταυτόχρονα και τις ίδιες τις δημιουργικές διαδικασίες της τέχνης του θεάτρου, με αναφορές στο μύθο του Οιδίποδα αλλά και στο Έγκλημα και τιμωρία του Ντοστογιέφσκι.
Ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος ανέδειξε το πολυεπίπεδο αυτό έργο, με μια σκηνοθεσία που επαινέθηκε ιδιαίτερα από την κριτική και το κοινό για τον εξαιρετικό ρυθμό και την υποβλητική της ατμόσφαιρα.
 

 

Στη συνέχεια

Σχετικά Άρθρα

Συζήτηση σχετικά με post