Ο κινεζικός κι ο ελληνικός πολιτισμός μοιράζονται την ίδια καρδιά και καταβάλλουν κοινές προσπάθειες για την προστασία από τις πυρκαγιές

Σχόλιο

Στις 5 Δεκεμβρίου 2023 , η εταιρεία China Energy Guohua Europe Renewable Energy και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αλεξανδρούπολης στην Ελλάδα πραγματοποίησαν μία σημαντική πολιτιστική δράση  με θέμα «Η Κίνα και η Ελλάδα μοιράζονται την ίδια καρδιά, καταπολεμώντας μαζί τον κίνδυνο από τις πυρκαγιές».

Στην εκδήλωση, ο κ. Zhang Daiyue , εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Αλεξανδρούπολης για τη εξαιρετική δουλειά στην κατάσβεση των πυρκαγιών και γύρω από το Έργο Αιολικής Ενέργειας της εταιρίας στην Θράκη αυτό το καλοκαίρι καθώς και τη διασφάλιση της ακεραιότητας των υπερπόντιων περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας. Ξεκίνησε την ομιλία του με τον συμβολισμό των τριών χρωμάτων: κόκκινο, πράσινο και μαύρο. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι το κόκκινο είναι το χρώμα του λογότυπου της πυροσβεστικής υπηρεσίας και συμβολίζει την αισιοδοξία και τη χαρά στην Ανατολή το πράσινο αντιπροσωπεύει τη ζωή και την ελπίδα και επίσης συμβολίζει επίσης την πράσινη ενέργεια που παράγεται από τον China Energy που φέρνει φως και ζεστασιά σε χιλιάδες νοικοκυριά· το μαύρο αντιπροσωπεύει την επισημότητα αλλά και το πένθος, αφού οι σφοδρές πυρκαγιές που έπληξαν την Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι είχαν τεράστιο αντίκτυπο στη ζωή και την εργασία των ανθρώπων.

Ο Zhang Daiyue δήλωσε ακόμη ότι ο όμιλος China Energy επενδύει ενεργά στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας εδώ και πολλά χρόνια, προσπαθώντας να δημιουργήσει ένα καθαρό, αποδοτικό και βιώσιμο ενεργειακό σύστημα συμμετέχοντας έτσι στον ενεργειακό μετασχηματισμό της Ελλάδας. Στις συνομιλίες εκφράστηκε η βούληση και των δύο πλευρών για συνέχιση της επικοινωνίας, ώστε να εμβαθύνουν τη συνεργασία στο ζήτημα των θερινών πυρκαγιών, να ενισχυθούν οι ανταλλαγές εμπειριών ώστε να τεθούν καλές βάσεις για την πρόληψη μελλοντικών κινδύνων από τις πυρκαγιές.

Ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αλεξανδρούπολης, Κωνσταντίνος Κουκουλομάτης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς China Energy Europe για την εκδήλωση. Επεσήμανε ότι η ελληνική πυροσβεστική υπηρεσία δεν φείδεται προσπαθειών για να εγγυηθεί την ασφάλεια της ζωής και της περιουσίας των ανθρώπων. Ιδιαίτερα κατά την περίοδο των πυρκαγιών, οι πυροσβέστες διπλασιάζουν τις προσπάθειές τους για τη διασφάλιση της πυρασφάλειας στα βουνά γύρω από την Αλεξανδρούπολη.

Στη εκδήλωση, οι δυο πλευρές υπέγραψαν μνημόνιο φιλικής συνεργασίας και συμφώνησαν να ενισχύσουν την μεταξύ τους επικοινωνία σχετικά με την πρόληψη των πυρκαγιών. Παράλληλα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αλεξανδρούπολης απένειμε  αναμνηστική πλακέτα  στην China Energy Europe και την ευχαρίστησε για τη βοήθειά της στην καταπολέμηση των πυρκαγιών αυτό το καλοκαίρι, στην εκδήλωση παρευρέθη επίσης και η κυρία Δερμανοπούλου Ελένη Υποδιοικητής Πυροσβεστικής Νομού Έβρου η οποία με την σειρά της ευχαρίστησε της εταιρία. Μετά τη συνάντηση, πραγματοποιήθηκε ανοιχτή συζήτηση με εκπρόσωπους και από τα δύο μέρη,  σχετικά με τα μέτρα πρόληψης και τους πιθανούς τρόπους συνεργασίας και συνεισφοράς στην αντιμετώπισης πιθανών πυρκαγιών γύρω από το αιολικό πάρκο.

Στη συνέχεια

Σχετικά Άρθρα

Συζήτηση σχετικά με post