Ο Τουρισμός μας, παραμένει σε δύσκολη φάση

Σχόλιο

Έχουμε ακούσει για «Επανεκκίνηση του Τουρισμού», για «Άνοιξη του Τουρισμού» και πολλά ακόμα βαρύγδουπα, η πραγματική εικόνα όμως δεν συμβαδίζει με τις Κυβερνητικές ενέσεις ελπίδας.

Συνομιλήσαμε με πολύ καλό γνώστη του Τουρισμού στη Ρόδο και μας είπε δυο χαρακτηριστικές φράσεις, όπως «η περίοδος είναι χάλια» και «τα ξενοδοχεία έχουν γονατίσει».

Μεγάλος ξενοδοχειακός όμιλος στο νησί των Ιπποτών έχει ανοίξει τα τρία (3) από τα οκτώ (8) ξενοδοχεία που έχει, ενώ πολλοί ξενοδόχοι που έχουν ανοίξει, κάνουν τη σκέψη να κλείσουν τα ξενοδοχεία τους τώρα και να τα ξανανοίξουν τον Ιούλιο, εάν πάνε κάπως καλύτερα τα πράγματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας από τη Fraport Rhodes, υπάρχει η πιθανότητα να ανοίξει ο τουρισμός μετά τις 3 Ιουλίου, χωρίς όμως να περιμένουμε μεγάλο κύμα τουριστών, καθώς οι παραδοσιακοί επισκέπτες του νησιού Άγγλοι και Γερμανοί, δεν το έχουν ακόμα αποφασίσει.

Σημειώνουμε κάτι, το οποίο πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη τους το Υπουργείο Οικονομικών και το Υπουργείο Τουρισμού. Αν ο τουρισμός φέτος διπλασιαστεί σε σχέση με πέρυσι (δεν τολμάμε σύγκριση με το  2018 και το 2019), θα φέρει λίγα παραπάνω ευρώ για να τα μοιραστούν οι πολλοί. Πέρυσι, τα χρήματα που μπήκαν στην Ελλάδα από τον τουρισμό, τα μοιράστηκε το 35% περίπου των τουριστικών επιχειρήσεων που άνοιξαν, ενώ φέτος τα συν επιπλέον λίγα χρήματα θα τα μοιραστεί το 95% των επιχειρήσεων που έχουν ανοίξει.

Στη συνέχεια

Σχετικά Άρθρα

Συζήτηση σχετικά με post