Πρόταση του Μάνου Κόνσολα για νέα ρύθμιση οφειλών για χρέη προς τους Δήμους

Σχόλιο

Μια νέα πρωτοβουλία του Βουλευτή Δωδεκανήσου Μάνου Κόνσολα εκδηλώθηκε με αφορμή τις οφειλές πολιτών και επαγγελματιών προς τους Δήμους.

Με παρέμβαση του στους Υπουργούς Εσωτερικών και Οικονομικών, ο κ. Κόνσολας ζητά να θεσπιστεί μια νέα ρύθμιση οφειλών με ένα μεγάλο αριθμό δόσεων για την αποπληρωμή των οφειλών και με κίνητρα για όσους είναι συνεπείς στην τήρηση της ρύθμισης.

Σε αυτό το νέο πλαίσιο ρύθμισης  θα μπορούσαν να υπαχθούν οι οφειλές από τέλη ανταποδοτικού χαρακτήρα, από τις κλήσεις του Κ.Ο.Κ  οι οφειλές από τα τέλη παρεπιδημούντων κ.α.

Ο Μάνος Κόνσολας επισημαίνει ότι οι οφειλές που υπάρχουν σε Δήμους εμποδίζουν πολίτες και επιχειρήσεις να αποκτήσουν ενημερότητα και δημιουργούν προβλήματα στην επαγγελματική τους δραστηριότητα αλλά και στην επιστροφή τους σε μια μορφή κανονικότητας.

Τονίζει ότι κατάθεση της σχετικής νομοθετικής ρύθμισης πρέπει να γίνει άμεσα και πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου αφού υπάρχουν επαγγελματίες που δεν μπορούν να ασκήσουν δραστηριότητα ή να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς λόγω αυτών των οφειλών.

Στη συνέχεια

Σχετικά Άρθρα

Συζήτηση σχετικά με post