Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου: «Το μεγαλύτερο βραβείο είναι η έμπνευση για τις γυναίκες που θέλουν να “σπάσουν” γυάλινες κορυφές»

Σχόλιο

«Ένα Συνέδριο για τις Γυναίκες, είναι ένα συνέδριο για το μέλλον της χώρας που θέλουμε να φτιάξουμε, χωρίς αποκλεισμούς και προκαταλήψεις, αλλά με ισοτιμία, καινοτόμες ιδέες, συμπερίληψη και ορατότητα στην εργασία» είπε η Πρόεδρος του ΕΒΕΑ, κα Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, στον χαιρετισμό της στο 2ο Συνέδριο Γυναικών με θέμα «Σύγχρονες γυναίκες/Πετυχημένες managers», που διοργάνωσε το Business Review.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου, απονεμήθηκε στην κυρία Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου  τιμητική διάκριση για το έργο της ως Πρόεδρος του ΕΒΕΑ και του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών αλλά, επίσης, και ως Εκτελεστική Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού και Επικεφαλής του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Το βραβείο παρέλαβε από την  Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κα Μαρία Συρεγγέλα.

Στην ομιλία της η κυρία Εφραίμογλου εστίασε στο έμφυλο ψηφιακό χάσμα που παρατηρείται στη σύγχρονη εποχή και στους κινδύνους που αυτό εγκυμονεί για την εμφάνιση νέων αποκλεισμών και διακρίσεων για τις γυναίκες στο εργασιακό επίπεδο. «Το μεγαλύτερο βραβείο είναι η έμπνευση που οι επιτυχημένες γυναίκες δίνουν σε όσες θέλουν να ξεκινήσουν μία επιχειρηματική προσπάθεια αλλά διστάζουν, σε όσες θέλουν να εργαστούν και να ανελιχθούν αλλά βλέπουν γυάλινες οροφές», είπε η Πρόεδρος του ΕΒΕΑ.

Στη συνέχεια

Σχετικά Άρθρα

Συζήτηση σχετικά με post