Σπίρτζης – Ανδρουλάκης: Οι παράλληλοι βίοι δύο άσπονδων φίλων

Σχόλιο

Η διαδρομή από την Ξάνθη μέχρι το predator

Χρήστος Σπίρτζης και Νίκος Ανδρουλάκης.

Φοιτητές της Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης αμφότεροι.

Συνδικαλιστές της ΠΑΣΠ αμφότεροι.

Πάτησαν στον μηχανισμό της φοιτητικής τους παράταξης για να γίνουν αρχισυνδικαλιστές αμφότεροι.

Σήμερα έχουν βρεθεί σε ήπατα αξιώματα αμφότεροι.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης και οι επίγονοί του συνδικαλιστές (Σπυρόπουλος, Παπάζογλου, Μίλης κλπ), ξήλωσαν τους επίγονους Σπίρτζη από τη φοιτητική παράταξη στη Ξάνθη.

Ο Σπίρτζης όμως στο μεταξύ είχε αλλάξει γήπεδο συνδικαλισμού. «Εκδικήθηκε» εξαφανίζοντας τους φίλους του Ανδρουλάκη από το ΤΕΕ, στο οποίο κατάφερε να αναρριχηθεί στη θέση του Προέδρου, διαγκωνιζόμενος με τον πολιτικό φίλο του Ανδρουλάκη, Ηρακλή Δρούλια.

Μάλιστα σε εκείνη τη συγκυρία χρησιμοποίησε αριστοτεχνικά τη στενή του φιλική σχέση με τον τότε Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ – επί κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου – Σωκράτη Ξυνίδη, για να υποχρεώσει τον Ηρακλή Δρούλια να «κάνει πίσω». Βέβαια ο Ανδρουλάκης στη συνέχεια – και μετά την αποχώρηση Σπίρτζη από την προεδρία – πήρε τη ρεβάνς στο ΤΕΕ με τον Μίλη.

Την περίοδο 2011-2015 ο Σπίρτζης, παρότι ευνοημένος ΠΑΣΟΚος από πάντα, παιάνιζε αντιμνημονιακούς ύμνους, ο δε Ανδρουλάκης, παρότι μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, φρόντισε να είναι έξω από το κάδρο. Ακόμη και όταν ο Βαγγέλης Βενιζέλος τον επέλεξε για Γραμματέα του συγκυβερνώντος κόμματος (με τη Νέα Δημοκρατία!), αυτός συνέχισε να είναι παρών – απών. Φρόντισε τις εσωκομματικές του συμμαχίες και κρύφθηκε τόσο πολύ, που η πολιτική σκηνή ξέχασε ποιος είναι Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ. Και όταν ήρθε η ώρα της καταστροφής με το ΠΑΣΟΚ στο 4%, «πέταξε» με την Εύα Καϊλή στις «εύφορες κοιλάδες» του Ευρωκοινοβουλίου.

Αντίστοιχα ο Σπίρτζης έκανε το βήμα που σχεδίαζε. Μετά από κρυφές επαφές με τον Νίκο Παππά που τον οδήγησαν στον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα ενώ ακόμη ανήκε στο ΠΑΣΟΚ, με πρόσχημα τον θεσμικό του ρόλο ως Πρόεδρος του ΤΕΕ, ορκίζεται υπουργός των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, θέση που διατήρησε επί σχεδόν πέντε χρόνια.

Σήμερα λοιπόν οι δύο άσπονδοι φίλοι με τις παράλληλες πορείες βρίσκονται σε καίριες θέσεις. Ο Σπίρτζης βουλευτής, πρώην υπουργός και κυρίως εκ των εμπίστων «προεδρικών» του Αλέξη Τσίπρα, ο δε Ανδρουλάκης Πρόεδρος του – έστω αποδυναμωμένου – ΠΑΣΟΚ, καθώς επίσης και ευρωβουλευτής.

Και από το τότε φτάσαμε στο σήμερα, με έναν κρίκο πάντα να τους ενώνει. Τότε τους ένωνε η ΠΑΣΠ, σήμερα τους ενώνει το predator.

Όσο όμως κι αν συγκρούστηκαν στο παρελθόν ως μηχανισμοί, σήμερα θα είναι πάντα εν δυνάμει συνεργάτες. Διότι η μήτρα της ιδιότητας του συνδικαλιστή του ΠΑΣΟΚ είναι τέτοια. Πάνω από όλα η πολιτική επιβίωση, ακόμη και αν πρέπει να συνεργαστούν με τον πολιτικό διάβολο.

Λέτε λοιπόν η τότε κοινή τους πολιτική μήτρα της ΠΑΣΠ, να καταλήξει σήμερα ως μήτρα πολιτικής συνεργασίας μέσω …predator;

 

Πηγή: politicalbank.gr

 

 

 

Στη συνέχεια

Σχετικά Άρθρα

Συζήτηση σχετικά με post