Στην 53η θέση παγκοσμίως το ΕΚΠΑ στο επιστημονικό πεδίο της «καρδιολογίας»

Σχόλιο

Στην 250η θέση συνολικά στην παγκόσμια κατάταξη «US News – Best Global University Rankings 2022- 2023»

https://www.usnews.com/education/best-global-universities/greece

Δημοσιεύθηκε για 9η συνεχόμενη χρονιά από τον ειδησεογραφικό οργανισμό US News”, η παγκόσμια κατάταξη Πανεπιστημίων  «Best Global University Ranking 2022-2023».  Πρόκειται για μία από τις επτά πιο σημαντικές κατατάξεις παγκοσμίως. Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών βρίσκεται στη θέση 250 μεταξύ των 2000 Πανεπιστημίων που συμπεριλήφθηκαν στη φετινή κατάταξη,  ανεβαίνοντας δέκα θέσεις σε σχέση με την περσινή χρονιά και  επιτυγχάνοντας την υψηλότερη θέση για ελληνικό πανεπιστήμιο στα εννέα χρόνια που δημοσιεύεται η εν λόγω κατάταξη. Παράλληλα βρίσκεται  και στην 1η θέση μεταξύ των δέκα (10) Ελληνικών Ιδρυμάτων που βρίσκονται στην εν λόγω κατάταξη (Πίνακας 1).  Επιπροσθέτως καταλαμβάνει την 53η θέση παγκοσμίως στο επιστημονικό πεδίο – ερευνητικό αντικείμενο της «Καρδιολογίας» Σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, το Ε.Κ.Π.Α. κατέχει τη 104η θέση μεταξύ των 608 Πανεπιστημίων που συμπεριλήφθηκαν στην αξιολόγηση.

Από το σύνολο των πανεπιστημίων που δραστηριοποιούνται παγκοσμίως,  επιλέχθηκαν 2011 Πανεπιστήμια  με την τελική συνολική κατάταξη των 2000 καλύτερων Πανεπιστημίων να καλύπτει ένα εύρος 95  χωρών.  Η εν λόγω κατάταξη λαμβάνει δεδομένα από την εταιρεία Thomson Reuters (InCitesTM research analytics solutions).

Για να συμπεριληφθεί ένα Πανεπιστήμιο στα 2000, θα πρέπει  πρώτα να είναι μεταξύ των κορυφαίων 250 πανεπιστημίων στα αποτελέσματα της παγκόσμιας έρευνας φήμης της Thomson Reuters. Στη συνέχεια, ένα ίδρυμα πρέπει να είναι μεταξύ εκείνων που είχε τον μεγαλύτερο αριθμό δημοσιεύσεων κατά τη διάρκεια των τελευταίων πέντε ετών και τα άρθρα αυτά να αναφέρονται ή να αναπαράγονται από τα κορυφαία 200 της προαναφερθείσας έρευνας φήμης. Στην κατάταξη του 2023 λήφθηκαν υπόψη οι δημοσιεύσεις όλων των Ιδρυμάτων για την περίοδο 2016-2020. Για να συμπεριληφθεί ένα Πανεπιστήμιο θα πρέπει να έχει δημοσιευμένα τουλάχιστον 1250 ερευνητικά τεκμήρια (άρθρα, κεφάλαια σε συλλογικούς τόμους κ.α) στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Στη συνέχεια

Σχετικά Άρθρα

Συζήτηση σχετικά με post