Συνάντηση του Προέδρου της Αιγύπτου Ελ Σίσι με τον Δημήτρη Κοπελούζο, για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Αιγύπτου

Σχόλιο

Ο Πρόεδρος της Αιγύπτου Abdel Fattah El-Sisi συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του ελληνικού Ομίλου Κοπελούζου, Δημήτριο Κοπελούζο, παρουσία του Πρωθυπουργού, Dr. Mostafa Madbouly, του Υπουργού Ηλεκτρισμού και Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας Dr. Mohamed Shaker, και ορισμένων ανώτερων στελεχών της εταιρείας.

Ο εκπρόσωπος της Προεδρίας, Σύμβουλος Ahmed Fahmy, δήλωσε ότι ο Πρόεδρος ενημερώθηκε για την πρόοδο του έργου “GREGY Project” για την ηλεκτρική διασύνδεση με την Ευρώπη, ιδίως με την επιτυχή ένταξη του έργου στον αρχικό κατάλογο έργων κοινού ενδιαφέροντος στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό ανοίγει το δρόμο για την έναρξη της επόμενης φάσης υλοποίησης του έργου, δηλαδή την εκπόνηση των τελικών τεχνικών και περιβαλλοντικών μελετών, καθώς και της μελέτης για τον καθορισμό της διαδρομής των θαλάσσιων καλωδίων σύνδεσης.

Στον Πρόεδρο δόθηκε μια επισκόπηση των σχεδίων του ομίλου για την παραγωγή ανανεώσιμης ενέργειας στην Αίγυπτο. Στον Πρόεδρο El-Sisi έγινε παρουσίαση των προσπαθειών που καταβάλλονται για την ενίσχυση των κοινών εργασιών μεταξύ της Αιγύπτου και του ομίλου για την υλοποίηση ενός έργου παραγωγής αιολικής και ηλιακής ενέργειας 9,5 γιγαβάτ, το οποίο θα στηρίξει σημαντικά την αιγυπτιακή οικονομία και θα συμβάλει σημαντικά στις προσπάθειες για τη μετάβαση σε καθαρή ενέργεια στην Αίγυπτο και την Ευρώπη.

Ο Πρόεδρος Ελ Σίσι έδωσε οδηγίες να συνεχιστούν και να επιταχυνθούν οι κοινές προσπάθειες συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών, ώστε να ολοκληρωθούν τα προτεινόμενα έργα το συντομότερο δυνατό. Τόνισε επίσης την ανάγκη να εξορθολογιστούν οι διαδικασίες και να εξαλειφθούν τυχόν εμπόδια που μπορεί να παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια της υλοποίησης του έργου. Ο Πρόεδρος επιβεβαίωσε την πρόθεση της Αιγύπτου να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στη διεθνή μετάβαση στην καθαρή ενέργεια, η οποία θα ωφελήσει την Αίγυπτο τόσο σε οικονομικό όσο και σε περιβαλλοντικό επίπεδο. Ο Πρόεδρος El-Sisi εξήρε την επίμονη συνεργασία μεταξύ της Αιγύπτου και της Ελλάδας σε όλους τους τομείς, η οποία καταδεικνύει τις ισχυρές σχέσεις που μοιράζονται οι δύο χώρες.

Στη συνέχεια

Σχετικά Άρθρα

Συζήτηση σχετικά με post