Τα αποτελέσματα για το ΚΙΝΑΛ και οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Σχόλιο

Η εκλογική διαδικασία για τον νέο Πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ ολοκληρώθηκε και μετά τα τελικά αποτελέσματα με συμμετοχή 270.000 πολιτών, κέρδισε η Χαριλάου Τρικούπη το στοίχημα της προσέλευσης και οι Ν. Ανδρουλάκης – Γ. Παπανδρέου, τη συμμετοχή τους στον τελικό της 12ης Δεκεμβρίου.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει κερδίσει καθαρά την Α΄ Κυριακή και πάει με άλλο αέρα στα πανιά του την επόμενη Κυριακή 12 Δεκεμβρίου. Στο επιτελείο του Γιώργου Παπανδρέου υπάρχει προβληματισμός, αναζητώντας την τακτική που θα φέρει τον πρώην Πρωθυπουργό σε θέση νίκης. Τέλος, οι προσδοκίες που είχαν δημιουργηθεί με την υποψηφιότητα του Ανδρέα Λοβέρδου, δεν ευοδώθηκαν.

Την τέταρτη θέση την έχει κλειδώσει ο Παύλος Χρηστίδης με 3,25%, ενώ η μάχη για την τελευταία θέση είναι σκληρή, καθώς καταγράφεται ισοπαλία μεταξύ Χάρη Καστανίδη και Παύλου Γερουλάνου (2,97 έκαστος).

Αποτελέσματα

Με τα αποτελέσματα στο 91,08% των Εκλογικών Τμημάτων οι υποψήφιοι συγκέντρωσαν τα εξής ποσοστά:

  • Νίκος Ανδρουλάκης 37,04%
  • Γιώργος Παπανδρέου 27,8%
  • Ανδρέας Λοβέρδος 25,97%
  • Παύλος Χρηστίδης 3,25%
  • Χάρης Καστανίδης 2,97%
  • Παύλος Γερουλάνος 2,97%

Νίκος Ανδρουλάκης: “Το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει”

“Θέλω να ευχαριστήσω τις 270.000 προοδευτικούς πολίτες που ήρθαν σήμερα και μας τίμησαν σε αυτή τη μαζική διαδικασία.

Να ευχαριστήσω τους συνυποψηφίους μου με τους οποίους δώσαμε ένα αγώνα με πολιτικό πολιτισμό, αξιοπρέπεια και ενότητα. Η ενότητα είναι βασική παρακαταθήκη της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά.

Από την αρχή της προσπάθειας είπα ότι είναι η βάση της παράταξης και όσοι την επιθυμούν περήφανη και ισχυρή θέλω να τους ευχαριστήσω για την τιμή που μου έκανα.

Δεσμεύομαι ότι θα τιμήσω την εντολή τους. Για ανανέωση, ενότητα και αυτονομία. Η δημοκρατική παράταξη απόψε επιστρέφει. Το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει”.

Γιώργος Παπανδρέου: “Σας καλώ στη μάχη της επόμενης Κυριακής”

“Πετύχαμε τον στόχο να κινητοποιήσουμε μεγάλο μέρος των προοδευτικών πολιτών. Όσοι μας τίμησαν με τη μεγαλειώδη τους συμμετοχή, την επόμενη Κυριακή αποφασίζουν για την τύχη της παράταξής μας. Την πορεία και το μέλλον της. Την ταυτότητα και την προοδευτική πορεία του κινήματός μας. Σας ευχαριστώ όλους για τη συμμετοχή σας και σας καλώ στη μάχη της επόμενης Κυριακής”.

Ανδρέας Λοβέρδος: “Συνεχίζω με σεμνότητα και ενότητα”

“Θα ήθελα να ευχαριστήσω μέσα από την ψυχή μου τους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που συμμετείχαν στη γιορτή της δημοκρατίας. Θέλω να τους ζητήσω συγγνώμη για τις πολλές ώρες που περίμεναν να ψηφίσουν στην κάλπη. Τους καταλαβαίνω και τους ευχαριστώ γι’ αυτό. Θέλω να πω όσο πιο δυνατά μπορώ ότι το ΠΑΣΟΚ, η δημοκρατική παράταξη έχει μέλλον. Συνεχίζω δυνατά, με σεμνότητα και ενότητα”.

 

Στη συνέχεια

Σχετικά Άρθρα

Συζήτηση σχετικά με post