Τα πρόσωπα στον ανασχηματισμό του Μαξίμου

Σχόλιο

Μάκης Βορίδης και Στέλιος Κουτνατζής ορίστηκαν από τον Πρωθυπουργό στη θέση των Παπασταύου – Μπρατάκου, μετά την παραίτησή τους.

Σύμφωνα με τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη, «Με απόφαση του Πρωθυπουργού, ο Υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης αναλαμβάνει επιπλέον τη ρύθμιση θεμάτων οργάνωσης και λειτουργίας της Κυβέρνησης και των κυβερνητικών οργάνων, και συμμετέχει στον προγραμματισμό του νομοθετικού έργου.

Ο Στέλιος Κουτνατζής ορίζεται  Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού με τις προβλεπόμενες από τον νόμο αρμοδιότητες της Γενικής Γραμματείας, καθώς και την επιμέλεια της νομοθετικής ύλης για λογαριασμό του Πρωθυπουργού.

Σύμφωνα πάντα με τον Παύλο Μαρινάκη, τα ήδη υπάρχοντα στελέχη του Μαξίμου, συνεχίζουν με τις αρμοδιότητες που είχαν. Επιπλέον, σημείωσε ότι ο Άκης Σκέρτσος αναλαμβάνει την εποπτεία και τη ρύθμιση των Οργανισμών και των Φορέων που υπάγονται στον Πρωθυπουργό (πχ Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής, Εθνική Επιτροπή για τα δικαιώματα του ανθρώπου, Εθνική Επιτροπή για Άτομα με Αναπηρία) και ο Θανάσης Κοντογεώργης την Ειδική Γραμματεία Μακροπρόθεσμου Σχεδιασμού.

Επίσης, όπως ανακοινώθηκε, ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού Θανάσης Νέζης, αναλαμβάνει με τον κ. Κουτνατζή την επικοινωνία με τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, καθώς και την επικοινωνία με το Γραφείο του Πρωθυπουργού στη Βουλή και την Κοινωνία των Πολιτών. Η Ελένη Σχινά αναλαμβάνει Διευθύντρια του Ιδιαίτερου Γραφείου του Πρωθυπουργού, μαζί με το αρχείο και το πρωτόκολλο του Πρωθυπουργού.

Το βιογραφικό του Στέλιου Κουτνατζή

Απόφοιτος του Κολλεγίου Αθηνών και της Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών ο Στέλιος Κουτνατζής έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Νομική στο Χάρβαρντ και στη συνέχεια εκπόνησε στο Τμήμα Νομικής του Ελεύθερου Πανεπιστημίου Βερολίνου τη διδακτορική του διατριβή, για την οποία του απονεμήθηκαν η διάκριση «summa cum laude» και το Βραβείο Ernst-Reuter.

Από τον Ιούλιο του 2019, ο κ. Κουτνατζής είχε αναλάβει τον απαιτητικό ρόλο του Γενικού Γραμματέα Νομικών και Κοινοβουλευτικών Θεμάτων, μια θέση που παλαιότερα ήταν γνωστή ως Γενικός Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου.

 

Στη συνέχεια

Σχετικά Άρθρα

Συζήτηση σχετικά με post