Βουλή: Ψηφίστηκε το σ/ν για την ενίσχυση της αγροτικής ανάπτυξης

Σχόλιο

Κατά πλειοψηφία ψηφίσθηκε το σχέδιο νόμου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την «Ενίσχυση της πρότυπης κτηνοτροφίας, ρυθμίσεις για την αλιεία και τις υδατοκαλλιέργειες, διατάξεις για τη φυτοϋγεία, τα βιοκτόνα προϊόντα και την ποιότητα τροφίμων και άλλες διατάξεις για την τόνωση της αγροτικής ανάπτυξης» και κατά την δεύτερη του στην Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής. Αύριο, Τρίτη, εισάγεται στην Ολομέλεια για συζήτηση και ψήφιση.

«Υπέρ» του νομοσχεδίου στην Επιτροπή τάχθηκε η ΝΔ. Καταψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και Νέα Αριστερά. Επιφυλάχθηκαν να τοποθετούν αύριο στην Ολομέλεια το ΠΑΣΟΚ, η Ελληνική Λύση, οι Σπαρτιάτες, η Νίκη και η Πλεύση Ελευθερίας.

Οι αγροτικές κινητοποιήσεις καθώς και η αυριανή προγραμματισμένη συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με αντιπροσωπεία αγροτών στο Μέγαρο Μαξίμου βρέθηκαν στο επίκεντρο των τοποθετήσεων των εισηγητών και ειδικών αγορητών των κομμάτων.

Βουλευτικές τροπολογίες

Στο νομοσχέδιο, μέχρι την ολοκλήρωση της δεύτερης ανάγνωσης στην Επιτροπή, έχουν κατατεθεί δύο βουλευτικές τροπολογίες. Η πρώτη από τον βουλευτής της ΝΔ Σταύρο Παπασωτηρίου για την τροποποίηση διάταξης του Ν. 4056/2023 όπου παρέχεται η δυνατότητα στις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις (μη πτηνοτροφικές) εντατικής εκτροφής να μπορούν να ανανεώσουν , να μεταβιβάζουν ή να τροποποιούν την έγκριση ή γνωστοποίηση λειτουργίας, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης της δυναμικότητας τους, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι σχετικοί περιορισμοί υπό προϋποθέσεις.

Η δεύτερη τροπολογία έχει κατατεθεί από την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κυριακή Μάλαμα για την μεταβίβαση στο δήμο Νέας Προποντίδας των ακινήτων του παλαιού Μετοχικού Συγκροτήματος της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου, που βρίσκεται στο κέντρο του οικισμού της Νέας Τρίγλιας προκειμένου να γίνει η αναστήλωση των κτηρίων και να μετατραπεί σε πολυχώρος πολιτιστικών δραστηριοτήτων.

 

 

Στη συνέχεια

Σχετικά Άρθρα

Συζήτηση σχετικά με post