Σε νέα τροχιά το Κυπριακό μετά τη νίκη Ακιντζί

Σχόλιο

Αλλαγή σελίδας έχουμε από χθες στα Κατεχόμενα της Κύπρου, μετά την εκλογή του κεντροαριστερού πολιτικού Μουσταφά Ακιντζί.

Ο Μουσταφά Ακιντζί, στον β΄ γύρο των εκλογών στην κατεχόμενη Κύπρο, έλαβε το 60,5% των ψήφων, έναντι 39,5% του Ντερβίς Έρογλου, καθώς τον υποστήριξε σχεδόν το σύνολο των κομμάτων της Κεντροαριστεράς.

Ο Μουσταφά Ακιντζί στην ομιλία του αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τόνισε: «Πετύχαμε την αλλαγή και η πολιτική μου θα επικεντρωθεί στην επίτευξη ειρηνευτικής συμφωνίας. Αυτή η χώρα δεν μπορεί να ανεχθεί κι άλλο χάσιμο χρόνου». Για να συμπληρώσει. «Με τον Νίκο Αναστασιάδη είμαστε της ίδιας γενιάς… αν δεν το λύσουμε αυτό τώρα, θα αποτελέσει ένα τεράστιο βάρος για τις επόμενες γενιές».

Από την πλευρά του ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Μ. Ακιντζί και χαρακτήρισε την επιλογή Ακιντζί ως «ελπιδοφόρα εξέλιξη για την κοινή μας πατρίδα».

Σημειώνουμε ότι ο Ακιντζί κατάγεται από την Λεμεσό, όπως και ο πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης. Την δεκαετία του 1980 διετέλεσε δήμαρχος στο κατεχόμενο τμήμα Λευκωσίας και συνεργάστηκε με τον Ελληνοκύπριο συνάδελφο του, Λέλο Δημητριάδη, στο σχέδιο του κοινού αποχετευτικού συστήματος της διχοτομημένης πόλης.

 

Στη συνέχεια

Σχετικά Άρθρα

Συζήτηση σχετικά με post