Άρθρο του Μ. Μπόλαρη: Ηγεσία ή τσιράκια… ;

Σχόλιο

Οι ηγεσίες καθορίζουν τις προτεραιότητες!

Τις πολιτικές προτεραιότητες!

Οι ηγεσίες χαράζουν στον χάρτη την πολιτική, την πολιτισμική, την αναπτυξιακή πορεία των λαών!

Κι γ ιαυτό κρίνονται!

Επειδή άλλο είναι οι αχθοφόροι μιας εντολής, έστω δημοκρατικής, άλλο πάλιν είναι οι διαχειριστές (καλοί ή κακοί) μιας κυβερνητικής θητείας κι άλλο, μα πράγματι εντελώς διαφορετικό, είναι ο πολιτικός να ηγείται με πειθώ και με πυγμή ενός λαού!

Τούτες τις μέρες, για πολλοστή φορά, στο Ευρωκοινοβούλιο έγινε συζήτηση για την εκπεσούσα Δικαιοσύνη  και την προβληματική λειτουργία του Κράτους Δικαίου στην Ελλάδα!

Η είδηση, προσβλητική για την χώρα που γέννησε την Δημοκρατία  και οργάνωσε την Δικαιοσύνη ως απονεμόμενη από τον λαό!

Κι ως προσβλητική είδηση, ως είδηση που απαξιώνει την διεθνή εικόνα της Χώρας, αποσιωπήθηκε μεθοδικά από τα μέσα μαζικής προπαγάνδας της Ελλάδας!

Άλλωστε, αυτό κι εάν δεν είναι προσβολή για τον Λαό και την Πατρίδα μας, η ελευθερία και η ανεξαρτησία του Τύπου στην Ελλάδα έχει κατρακυλήσει στην 107 η θέση της διεθνούς κατάταξης στο διεθνές χωριό, πράγμα που συνιστά πράγματι κόλαφο για τον άλλοτε υπερήφανο Λαό μας!

Ούτως εχόντων των πραγμάτων, με Δικαιοσύνη, Κράτος Δικαίου, Ελευθεροτυπία κι Ανεξαρτησία του Τύπου σε προβληματική λειτουργία, είναι πασιφανές ότι το πρόβλημα είναι Πρόβλημα δυσλειτουργίας της Δημοκρατίας, αναδεικνύεται ως μείζον το πρόβλημα της έκπτωσης των δημοκρατικών λειτουργιών στην

Ελλάδα!

Το ένα φέρνει τ’ άλλο!

Κυκλοτερής κατωφέρεια συντριβής!

Η κυβέρνηση  με κάθε λογής επιδόματα ευτελισμού της αξιοπρέπειας επιχειρεί την συναλλαγή με τους αναγκεμένους από τους πολίτες, η αντιπολίτευση συνεργεί με την παντελή απουσία εναλλακτικής πολιτικής πρότασης, η ανάπτυξη έχει υποτιμηθεί σε διαδικασία επιδομάτων και καλαθιών, η οικονομία βυθίζεται, η προπαγάνδα κορυφώνεται!

Αν είναι κάτι ηλίου φαεινότερο είναι

η απουσία Ηγεσίας

τέτοιας που μπορεί με πολιτικό σχεδιασμό, πολιτική πρόταση ρεαλισμού, με στρατηγική υλοποίησης

να εμπνεύσει τον πολίτη,

τους νέους Έλληνες που απορημένοι παρακολουθούν την έκπτωση της Δημοκρατίας, την ελευθεροτυπίας, του Κράτους Δικαίου, της Δικαιοσύνης,

να συνεγείρει εν τέλει τον Λαό για άλλη πορεία, τέτοια που μας πρέπει κι όχι αυτής του ευτελισμού που πορευόμαστε!

Έγνοια μας, αδέρφια!

*Μάρκος Μπόλαρης. Νομικός – Πρώην Υπουργός

Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο reformer.gr είναι προσωπικές και εκφράζουν τον συγγραφέα.

Στη συνέχεια

Σχετικά Άρθρα

Συζήτηση σχετικά με post