Η απάντηση της Κυβέρνηση στην πρόταση Τσίπρα για κρατικοποίηση της Δ.Ε.Η.

Σχόλιο

Στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, ο κ. Οικονόμου ρωτήθηκε σχετικά με την πρόταση του κ. Τσίπρα για κρατικοποίηση της Δ.Ε.Η., και είπε.

«Είναι άλλο ένα παράδειγμα της χαρακτηριστικής άγνοιας του κ. Τσίπρα και των συνεργατών του στην Αξιωματική Αντιπολίτευση για την πηγή του προβλήματος και για το πού οφείλεται η ανεξέλεγκτη αύξηση της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας. Να θυμίσω ότι η Δ.Ε.Η., επί ημερών του κ. Τσίπρα, ήταν στα όρια της κατάρρευσης. Το σχέδιο και η τακτική που η Κυβέρνηση εφάρμοσε σε ό,τι αφορά στη Δ.Ε.Η. της επιτρέπει, όχι μόνο να κάνει σειρά επενδύσεων σε ό,τι αφορά τις Α.Π.Ε. που μακροπρόθεσμα είναι η λύση που θέλουμε και που είναι προς όφελος, όχι μόνο από οικονομικής διάστασης και περιβαλλοντικής για την ελληνική κοινωνία, αλλά της επέτρεψε να μπορεί να στηρίζει τον Έλληνα καταναλωτή, να μπορεί να αποτελεί ένα κρίσιμο κομμάτι, έτσι ώστε, σε συνδυασμό με όλες τις υπόλοιπες πρωτοβουλίες της Ελληνικής Κυβέρνησης, να μπορούμε να προσφέρουμε στον Έλληνα καταναλωτή σήμερα, τιμή ηλεκτρικής ενέργειας στη λιανική, πολύ φθηνότερη από αυτή που πληρώνουν οι Ευρωπαίοι, πολύ κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Από την άλλη πλευρά, στην περίπτωση που ο κ. Τσίπρας καλούνταν ποτέ να εφαρμόσει την εξαγγελία του αυτή -είπαμε ότι έχει την ευχέρεια να υπόσχεται τα πάντα σε όλους και να λέει διάφορα πράγματα, ίσως ελκυστικά σε ένα εσωτερικό ακροατήριο ενδεχομένως, αφού ξέρει ότι δεν θα κληθεί ποτέ να τα εφαρμόσει-  στην περίπτωση που θα καλούνταν κάποτε να το εφαρμόσει, αυτό θα είχε ένα τεράστιο κόστος για την ελληνική οικονομία, υπολογιζόμενο γύρω στα 13 δισ.-14 δισ. ευρώ, σε συνδυασμό με την εξαγγελία του για το πλαφόν στην τιμή λιανικής της ηλεκτρικής ενέργειας. Αντιλαμβάνεται ο καθένας πόσο ανεφάρμοστα, πόσο πρόχειρα, πόσο έωλα και στο τέλος της ημέρας, πόσο ανεύθυνα και επικίνδυνα για την ελληνική οικονομία, αλλά και για την ελληνική κοινωνία είναι όλα αυτά».

Στη συνέχεια

Σχετικά Άρθρα

Συζήτηση σχετικά με post